Loading...

Over Nieuw Zeeland en weer thuis komen in Spanje

Genoten van adembenemend Nieuw Zeeland en heerlijk thuiskomen in Spanje

nieuw zeeland

Nieuw Zeeland

Januari is alweer in volle gang en ook ik ben inmiddels weer terug op ‘honk’. Voor wie het gevolgd heeft we hebben een campertrip door  Nieuw Zeeland gemaakt. Wat een prachtig land.  Rond gebanjerd in overweldigende natuur met adembenemende vergezichten. Je waande je soms  in een bladzijde van een reisgids waar verdere tekst overbodig was.  Van fjorden, regenwouden, gletsjers en parelwitte stranden tot het niet te missen landschap van Hobbit en Lord of the Rings. In dat decor hebben wij een paar weken mogen vertoeven en kennis gemaakt met de supervriendelijk kiwi’s zoals de bewoners worden genoemd.

nieuw zeeland

Easy going

De vriendelijkheid en easy going mentaliteit van de mensen is écht opvallend en dan zijn we hier in Spanje heus wel aan aardige mensen gewend. Standaard de vraag waar je vandaan komt en of je het naar je zin hebt in ‘hun’ land. Werkelijk alles ademt  schoonheid, frisheid  en respect voor de natuur uit. Zonder drukte en stress,  alleen maar tweebaans wegen waarop het ondanks hoogseizoen heel rustig is. En groen, vooral heel groen. Hoe dat komt snappen we natuurlijk heus wel, waar frisse bladgroene tinten overheersen is meestal aan regen geen gebrek. Wij waren lucky bastards, het bleek de beste zomer in jaren te zijn in Nieuw Zeeland! Drie dagen op rij goed weer schijnt uitzonderlijk te zijn. Op een paar flinke regens na hebben we voornamelijk zon gezien.

nieuw zeeland

Spanje

Na een grauwe, koude, mistige tussenstop in Nederland, opgekleurd met gezellig warme family time was het fijn terugkeren in het land waar de zon schijnt. De paar vierkante meters van de camper (en geloof me dat is een uitdaging met z’n vijven) weer verruilen voor de heerlijke ruimte van ons huis. Wat een genot. Vanuit de woonkamer het vertrouwde uitzicht op de imposante bergen van de Sierra Bernia, in de verte de schittering van de blauwe Middellandse Zee. Weer eens duidelijk het besef, wat wonen wij mooi hier in het zonnige Spanje.

Nederlanders in Spanje

Winter

Natuurlijk het is hier ook winter. Wel een winter waarin we zondag heerlijk buiten hebben geluncht aan het super lieflijke haventje El Portet in Altea. Jas aan, met de zon in ons gezicht, goed gezelschap en Spaanse tapas op je bord. Verder weinig aan toe te voegen. Een heerlijk gevoel om na zo’n geweldig indrukwekkende reis weer ‘thuis’ te komen. Het vooruitzicht van een zonnige week met hoge temperaturen, dan weet je ook gelijk weer waarom je in Spanje woont.

Gewone leven

De jetlag (klaarwakker op tijden dat je dat niet wilt) inmiddels verwerkt, is hier het gewone leven weer van start. Simon voor werk naar NL, Indy op school en mijn schrijverij wordt op dit moment opgeleukt door het geluid van een jekker boor vanuit de woonkamer. Zen. De open haard bleek niet helemaal naar wens te werken, toch maar een houtkachel er in. Ja ook in Spanje brandt s’avonds de kachel in deze tijd van het jaar. Hopelijk is het een klusje van een dag en kunnen we na het stofhappen vanavond een fikkie steken.

Nieuwe jaar

Jullie ook allemaal goed het nieuwe jaar in gegaan? Stiekemweg is er al een aardig gat in de eerste maand van het jaar geslagen. Aardig op weg met de goede voornemens, of zijn ze stiekem  al een beetje naar de achtergrond verdwenen? Of doe je er gewoon niet aan kan ook. Zelf vind ik het nieuwe jaar altijd wel een mooi vertrekpunt om een paar doelen te stellen. Want als je niet weet waar je heen wilt, kom je ook niet waar je wilt zijn.  Het werkt wel om het voor jezelf op te schrijven wat je graag wilt bereiken. Waar wil ik heen dan? (ben net terug). Op gezondheidsvlak de healthy lifestyle weer even wat verstevigen (lees een paar kilo afvallen), een schrijfcursus volgen, Healthy Walk&Talks verder uitbreiden en natuurlijk de verhuur van Bon Casita verder op poten zetten.

Zo en nu jij! Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld, simpel houden werkt altijd het beste. Belangrijk is dat je doet wat bij jou past dan lukt het altijd om je doel te bereiken.

Terwijl ik schrijf is het meestal een verrassing welke kant het op gaat met de blog. Ik vind altijd wel dat het érgens over moet gaan, op mijn manier dan.  Het leek de kant op te gaan van een luchtig vakantiepraatje, zon, zee en genieten, je kent het wel. Toch, op de valreep, de best voor lest  zullen we maar zeggen , of het venijn in de staart, zoals je wilt, er is werk aan de winkel! 2018 here we come!

Beso grande Ing x

ps gezondheid, lachen, plezier maken, familie, vrienden, dankbaar zijn en blij zijn dat je leeft, die wilde ik nog even kwijt

En o ja, hoe zit het bij jou dan?

Deel dit op:

4 comments


Petra Schouten

Bon Dia lieve amiga, Fijn dat jullie weer veilig terug zijn na een geweldige reis. Prachtige foto’s, zoveel avonturen. Snel weer even live bijkletsen. Voor jullie alsnog een heel mooi nieuw jaar in zonnig Spanje. liefs van Petra

januari 17, 2018 (19:25) - Reply
Bon Casita

Gaan we snel doen xx

januari 18, 2018 (15:21) - Reply
Gerard Rovers

Mooie blogs. Las ze graag en heb er ook voordeel van gehad. In 2015 zijn wij ge-emigreerd naar Spanje. Dezelfde streek met voor ons dezelfde mooie gevoelens. Wij hebben de keus gemaakt in El Verger, bij Denia! te gaan wonen. Weg van het toerisme en geheel tussen de Spanjaarden. Niets hebben we in NL achtergelaten, kunnen dus niet zo makkelijk terug. Inmiddels hebben we uiteraard ook Nederlanders ontmoet en bemerkt dat de meesten die hier “wonen” ook nog een woning hebben in Nl.
Zij gaan dan ook regelmatig terug als er onderbuikgevoelens opborrelen.
Jammer vind ik het, ondanks dat we elkaar niet kennen, je terug gaat naar NL. Herkenbaar bij veel in Spanje wonende Nederlanders. In Spanje wonen is niet hetzelfde als wonen in een urbanisatie of toeristenstad. Op zo’n manier kom je niet los van je roots. Weliswaar veel geluk in NL.

juni 26, 2018 (17:48) - Reply
Bon Casita

Gracias Gerard , inderdaad fan van het eerste uur! Ik heb er van genoten dat jullie van mijn blog konden genieten, het heeft mij ook geholpen. Blijf genieten van het mooie Spanje en wij maken er weer wat moois van in NL. Groeten aan je vrouw

juni 27, 2018 (12:19) - Reply

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia