Loading...

Wandelen en wandelcoaching aan de Spaanse Costa Blanca

Wandelen en wandelcoaching wat is het verschil?

wandelcoachen

Wandelen

Wandelen of wandelcoaching? Wandelen, we kunnen en doen het bijna allemaal. Van een rondje om, stukje lopen, tot aan de wandel, snelwandel, boswandeling, bergwandeling, ga zo maar door. Er wordt wat afgewandeld. Ieder op eigen tempo en niveau, soms omdat het moet, vaak omdat we graag willen. Wandelen kan ook overal, het lukt misschien niet altijd in de mooiste omgeving. Het liefst snuif je frisse lucht op en zijn je ogen getuige van een mooi stukje natuur. Al is de stad ook een prachtplek voor een wandeling. Of in Nederland s’avonds een rondje lopen en stiekem een beetje binnen gluren bij iedereen, want dat kan daar. Hier in Spanje zijn de ramen gesloten met luiken ervoor. Geen optie tot gluren.

Wan-delen

Zo kun je ook het woord interpreteren, wan-delen. Bij mij roept dit het delen van wanhoop op. De sores of dingen die je dwars zitten bespreken met iemand anders. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je tijdens een bos- of een strandwandeling samen met iemand al snel in een persoonlijk gesprek verwikkeld raakt. Het is een makkelijke en laagdrempelige manier om een gesprek op gang te brengen. Even uitwaaien bij het strand, daarna de kop weer leeg, een heerlijk gevoel dat we allemaal wel kennen. Dit is een van de redenen waarom wandelen en coachen in de buitenlucht zo goed werkt. Coach je dan om te leren hoe ik het beste kan wandelen?

wandelcoachen

Wandelcoaching

Verwacht geen aanwijzingen hoe je het beste kunt wandelen of iets als een cursus Nordic Walking. Tijdens het lopen gaan we in gesprek over JOU. Noem het life-coaching, levensvragen die jou bezig houden of waar je niet goed verder mee komt. Als coach loop ik graag een stuk mee op je levenspad. Door voornamelijk vragen stellen en teruggeven wat mij opvalt, help ik je om tot andere inzichten te komen. Het mooie is dat de synchroniciteit  van de natuur daarbij helpt, een uitzicht zorgt regelmatig voor een verhelderend inzicht. De zonnestraal precies op je gezicht zorgt voor bevestiging van een uitspraak, gevolgd door een mooie lach.

Succes

Succes van de wandelcoaching schuilt vaak in ogenschijnlijk kleine dingen, met grote merkbare gevolgen. Bijna altijd heeft het te maken met een stapje buiten je comfort zone zetten. Als voorbeeld een cliënte die gewend is om heel veel te praten, over alles en met iedereen. Een zeer intelligente dame met een enorme algemene ontwikkeling. Individuele gesprekken, kleine of grote groepen toespreken is voor haar absoluut geen punt. Echter diegene waarmee ze zou moeten praten over zaken die haar dwars zitten, in dit geval haar partner, gaat ze uit de weg. Ze verzint, zo wordt duidelijk tijdens de gesprekken, allerlei uitvluchten voor zichzelf om het gesprek maar niet aan te hoeven gaan. Je kunt je voorstellen dat de onderlinge relatie hier niet beter van wordt en zelfs ontwikkelt  ze allerlei lichamelijke klachten.

wandelcoachen

Gesprek

Tijdens onze wandelingen praten we over hoe ze dit gesprek het beste kan aanpakken. Keer op keer wordt pijnlijk duidelijk dat ‘het gesprek’ gevoerd moet worden. Ze kan zich niet meer blijven verschuilen op dit punt in haar leven. Zichzelf leren uitspreken door vooral haar eigen emoties en gevoel te benoemen. Concreet uitspreken wat een vervelende situatie met haar doet. Na een paar wandelingen is ze zover om het gesprek aan te gaan. Wat er vervolgens gebeurd is zo mooi om terug te horen. Het gesprek met haar man heeft de deuren weer open gezet, de energie is gaan stromen. Als een radartje verbonden in een groot systeem, wanneer er 1 gaat bewegen, veranderd alles als vanzelf mee. ‘Ik zie weer een toekomst en stap met een blij gevoel mijn huis weer binnen’ Door onze gesprekken in de natuur heeft ze haar leven weer terug gekregen, zoals ze het zelf benoemd. Wat mij betreft een 100% geslaagd wandeltraject.

wandelcoaching Costa Blanca

Healthy Walk&Talk

Regelmatig deel ik mooie foto’s van wandelingen op mijn Facebookpagina Healthy Walk&Talk. Uit de vele reacties blijkt dat er genoeg wandel liefhebbers aan de Costa Blanca zijn die graag eens mee willen lopen. Vandaar dat ik de behoefte voelde om wat meer toe te lichten over wat ik precies doe. Als je een wandelgids zoekt zijn er hele goeie in de buurt te vinden die de wandelroutes als hun broekzak kennen. Wil je echter graag je hart luchten tijdens een mooie wandeling dan ben je bij mij aan het juiste adres! Als je vragen, twijfels of iets dergelijks hebt, neem gerust contact met mij op, samen kijken we of zo’n wandeling ook iets voor jou is!

Saludo Wandel-Ing x

 

 

Deel dit op:

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia