Loading...

Healthy Walk & Talk ken jij het al?

wandelcoaching Costa Blanca

Healthy Walk & Talk wandelcoaching Costa Blanca

Healthy Walk & Talk. Wat roepen deze woorden bij jou op als je dit leest of hoort?
Laat de woorden eens heel even met je gedachten spelen…
En?

Gezond Loop & Praat

Deze woorden roepen vast iets heel anders op toch?
Gek dat sommige woorden in het Engels toch fijner in het gehoor liggen dan in onze eigen moers taal. Net even wat sexier om het zo maar te zeggen.
Healthy Walk & Talk dus.
Regelmatig krijg ik de vraag wat doe je dan, wat houdt het precies in?
Tijd voor een blik achter de schermen dus. Loop je mee?

Eigenlijk is het een goed gesprek voeren in de natuur

Een coachingsgesprek voeren tijdens een ontspannende wandeling in Spanje. In een mooie omgeving.
Coachen klinkt misschien voor veel mensen wat zwaar beladen. Moet ik daarvoor echt grote problemen hebben? Kan maar hoeft echt niet. Soms kun je vooral behoefte hebben aan een luisterend oor van iemand buiten je eigen kring. Of is het gewoon fijn als iemand eens met je meedenkt omdat je voor keuzen wordt gesteld waar je zelf niet goed uitkomt.
Het gaat er dus vooral om waar jij het over wilt hebben. Ik help je om samen je situatie weer helder en overzichtelijk te krijgen. Dat doe ik door verdiepende en onderzoekende vragen te stellen. Ook laten we de natuur een handje meehelpen. Ja denk je misschien hoe dan? Lees nog even verder mee, ik kom zo met een voorbeeld.

About the walk

Het Healthy tintje aan dit verhaal is dat we heerlijk buiten zijn in de rust van een mooi natuurgebied. De meeste wandelingen doe ik in El Cautivador, dit ligt tussen Alfas del Pi en La Nucia, Costa Blanca .

Hoe ziet zo’n wandel date eruit dan?

We spreken af op de parkeerplaats van de CEM  (of we spreken af op een makkelijk te bereiken punt)
Belangrijk is dat je stevige schoenen aan hebt en een klein rugtasje voor je persoonlijke spulletjes. Wandelstokken heb ik voor je, ook al gebruik je die normaal nooit, ze kunnen heel goed van pas komen is inmiddels mijn ervaring. Ik zorg ook voor een watertje en een Healthy snack voor onderweg. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, tot zover het praktische deel.

wandelcoaching Spanje
wandelgebied El Cautivador

What about the talk?

Soms weet iemand duidelijk waar hij /zij het over wil hebben tijdens de wandeling. Dat is fijn maar niet perse nodig. Soms weet je het gewoon even niet zo goed. Dit is prima er komt vanzelf een thema naar voren tijdens de wandeling.
We starten de wandeling in stilte voor ongeveer 15 minuten. Ik vraag je om tijdens het lopen het knopje van je intuïtie volledig open te draaien. We lopen in een heel rustig tempo, steeds langzamer en langzamer. Concentreer je op je ademhaling, adem in, adem uit, heel rustig.
Kijk om je heen, laat je ogen gaan in de natuur, wees je bewust van wat je ziet, wat je voelt.

Waarom dit? Dit bewust lopen in stilte helpt je om los te komen van je dagelijkse beslommeringen en brengt je volledig in het hier en nu. Het maakt je hoofd leeg.
En weet je wat zo mooi is? Als we na ongeveer een kwartier stoppen en voorzichtig de stilte doorbreken volgt er eerst een hele diepe zucht, de schouders hangen ontspannen, en een mooie glimlach op het gezicht. Een prachtig vertrekpunt..
Hoe heb je dit lopen in stilte ervaren, wat deed het met je en welke gedachten kwamen er voorbij?
Al pratende lopen we langzaam verder. Je mag zelf je tempo bepalen. Wanneer het tempo wat hoger ligt, komt bijvoorbeeld de vraag of je andere dingen ook snel doet of ergens snel aan voorbijgaat. De vragen zijn bedoeld om je bewust te worden van je eigen gedrag.

De natuur als extra hulp

Tijdens een Healthy Walk & Talk is het extra leuk om de natuur als hulp te gebruiken.
Regelmatig vraag ik ik je om goed om je heen te kijken en je omgeving goed te observeren. Als ook met de vraag om jezelf als persoon te omschrijven. Waar wordt je aandacht naartoe getrokken en blijft je oog op hangen? Een grote dikke boom die stevig in de grond staat, met een paar dode takken en toch ook heel veel groen blad? Vertel eens wat symboliseren die takken voor jou en voor welk aspect staat het nieuwe groene blad?
Het is altijd bijzonder om te zien hoe iemand met behulp van in dit geval een boom die voor een persoon en ook voor een situatie kan staan op weg geholpen wordt.
En geloof het of niet, het kan uiteindelijk een magisch gevoel geven om dicht naar de boom te lopen en de stam aan te raken. Die prinses Irene was zo gek nog niet, zij knuffelde jaren geleden al met bomen 😉

Een idee?

Heb je inmiddels een beetje idee gekregen hoe een Healthy Walk&Talk verloopt?
Natuurlijk krijg je de beste indruk als je gewoon een keer een wandeling reserveert voor jezelf. Pas dan ervaar je de ontspanning, helderheid, nieuwe energie en creativiteit die de Healthy Walk jou oplevert.
Woon je aan de Spaanse Costa Blanca of ben je hier voor een heerlijke vakantie en denk je hee dit is iets voor mij?
Stuur mij een bericht om een afspraak te maken of de mogelijkheden door te nemen.

Adios Ing

Deel dit op:

2 comments


Leuke restaurantjes om lekker te eten aan de Costa Blanca

[…] mogelijk voor wat het is. Een paar keer per week langs de boulevard rennen en mijn regelmatige wandelingen, houden de weegschaal gelukkig weer in balans. Dat wil ik graag zo […]

oktober 25, 2017 (10:48) - Reply
Wandelcoaching aan Costa Blanca, je hoofd leeg maken in mooie natuur

[…] van de wandelcoaching schuilt vaak in ogenschijnlijk kleine dingen, met grote merkbare gevolgen. Bijna altijd heeft het te […]

maart 13, 2018 (11:30) - Reply

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia