Loading...

¿España, por qué?

– Weiland wordt een Berg
– Noordzee wordt de Middellandse zee
– Koe wordt een Stier
– Boerenkool wordt Paëlla
– Hallo wordt Holà
– Regen wordt Zon
– Holland wordt Spanje

wonen in Spanje
Polder Schoorl

We verruilen de Noordzee en het vlakke land voor de bergen en de Middellandse Zee. Een zee waar je je eigen voeten op de bodem ziet staan. Helder en blauw. Ik hou van zee, dus ook van de Noordzee. De zee neemt je zorgen mee met de wind en geeft ruimte in je geest terug, elke keer weer. De Noordzee heeft mij veel inzichten gegeven en nu kijk ik er enorm naar uit wat de Middellandse zee te bieden heeft.

Spanje of Nederland, het ene land beter of slechter dan het andere? Met voetbal soms wel;-), maar verder is het appels met peren vergelijken. Mensen hebben verschillende drijfveren om naar een ander land te verhuizen. Veel mensen verlaten het land uit onvrede met het huidige leefklimaat en verwachten het ergens anders beter te treffen. Hoe zou het ze vergaan in een ander land? Keuzes gemaakt vanuit een negatief gevoel, wat belooft dat? Alles staat of valt natuurlijk met je eigen instelling. Positieve actie geeft positieve reactie en daarin zit ook heus wel eens iets tegen. Wij verhuizen naar Spanje omdat we graag nog een “move” willen maken in ons leven en hebben besloten; we gaan niet dromen maar ‘doen’!

Waarom dan Spanje, por qué España? Vroeger leek Spanje heel ver weg. Op mijn 17e met vriendinnen met de bus naar Benidorm, nou dat was wat! Drie weken op vakantie naar de zon en “wit” van het uitgaan terugkomen. Lloret de mar, Ibiza allemaal zelfde laken en pak; uitgaan en op het strand liggen en vooral veel lol maken. Ach ja toen leerde je niet echt veel over het land, als je jong bent heb je andere belangen dan ga je meer voor de Don Juan;-). De liefde voor het land is pas later gegroeid. Het landschap, de cultuur, de manier van leven heb ik in de loop der jaren leren waarderen. Een nicht van mij is getrouwd met een Spanjaard en in de tijd dat ze in Spanje woonden heb ik ze regelmatig bezocht. Zo kom je vaak op plaatsen terecht waar je als gewone toerist niet zo snel op uitkomt. Het zaadje om ooit in het buitenland te willen wonen is daar geplant denk ik.

De Spaanse Pyreneeën, wat een ruige schoonheid. Dagen kun je daar rondrijden in een overweldigende natuur en af en toe kom je eens iemand tegen. Het leek mij toen fantastisch om daar een camping te beginnen in combinatie met allerlei outdoor activiteiten in de bergen en skiën in de winter! Zag het helemaal voor me! In dit geval is het bij plannen gebleven en was ik blijkbaar in die periode van mijn leven niet in staat het om te zetten naar daden. Maakt ook niet uit, heb veel plezier beleeft aan dromen over en het delen van mijn ideeën met mensen om mij heen. Kwam in die tijd een keer Wopke de Vegt tegen in het café, hij was toen schaatscoach van de Nederlandse ploeg. Heb toen zo enthousiast gesproken over ‘mijn’ camping in de Pyreneeën dat hij hier graag met de schaatsploeg op trainingskamp wilde komen! Kleinigheidje natuurlijk dat die hele camping niet bestond;-).

Barcelona, Madrid, Sevilla, Andalusia, Costa Brava, Costa Blanca, Costa Calida, Ibiza, kale vlaktes bij Murcia, heb diverse hoeken van Spanje bezocht. One of my favorites is toch wel Formentera! Ben zo blij dat ik hier straks niet al te ver vanaf zit, wil het zo graag ook aan Simon en Indy laten zien. Een parel van een eiland in de Middellandse zee met Caribische allure. Een aanrader om met de scooter het eiland te ontdekken en de zon zien onder gaan bij de Bleu bar. http://www.bluebarformentera.com. Er liggen mooie herinneringen op dat eiland, was er voor het laatst toen ik zwanger was van Indy in 2003. Hopelijk heeft het eiland haar identiteit van rust en ruimte enigszins weten te behouden. Zal dat gauw even gaan checken;-).

Spanje heeft veel en daarvan weet ik nog maar heel weinig. Er valt dus nog heel veel te ontdekken in ons nieuwe thuisland. De indruk en de verwachtingen die wij hebben zijn positief. En dat niet in de laatste plaats door de vriendelijkheid van de Spanjaarden die wij tot nu toe ervaren. Er is tenslotte niets mis met Manaña, Manaña..

Waarom wonen in Spanje? Omdat!

Saludos, Ing

Deel dit op:

1 comment


Nieuw Zeeland verkennen en thuiskomen in mooi Spanje, hoe is dat?

[…] te komen. Het vooruitzicht van een zonnige week met hoge temperaturen, dan weet je ook gelijk weer waarom je in Spanje […]

januari 17, 2018 (14:32) - Reply

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia