Loading...

De laatste maand van het jaar

De laatste maand van het jaar, tijd voor evaluatie

Alweer december

De laatste maand van het jaar is alwéer aangebroken. December, de maand van feesten, gezelligheid met vrienden en familie. Ook altijd leuk om in die laatste maand eens terug te kijken op alle voorafgaande maanden. Hoe zijn die verlopen, wat heb je allemaal gedaan? Had je voor jezelf bepaalde doelen gesteld om te bereiken? En dan, heb je die behaald, zo ja, hoe is dat gegaan, welk gevoel geeft dat je? Zo nee, waarom niet, zou je het volgende keer weer zo doen, of probeer je iets anders?

Belangrijke gebeurtenissen

Het lijkt een algemeen gevoel ‘wat gaat de tijd toch snel’. Hoe ouder je wordt hoe sneller het gaat. Je toekomst wordt al snel zo kort. Toch hoor je het ook al van kinderen. Terwijl toen ik vroeger kind was een saaie zondag  al een eeuwigheid kon duren. Heb dit van mijn dochter nog nooit gehoord. Netflix geeft het leven glans. Maar goed doordat alles zo snel gaat, vergeet je bijna wat er gedurende het jaar is gebeurd. Helemaal als je gezegend bent met het geheugen van een zeef zoals ik. Eind december evalueren wij ‘de boel’ altijd met elkaar. Maand voor maand bespreken we welke belangrijke gebeurtenissen er zijn geweest. ‘Wat was er ook alweer in april?’ Uhmm ja..

Inhoud

Even diep graven en dan komt het wel weer boven. Het jaar krijgt in plaats van alleen maar de titel ‘wat is dit jaar voorbij gevlogen’ ineens meer inhoud. Ook mag je elkaar complimenten geven, je waardering uitspreken, waar ben je blij mee geweest? Wat heeft je teleurgesteld en wat had je daarin zélf anders kunnen doen? Je ziet de laatste maand van het jaar houdt mij ook even weg van de normale luchtigheid van het Spaanse leven. Misschien komt het doordat  we een paar ongewone koude dagen hebben gehad. Automatisch keer je dan letterlijk en figuurlijk wat meer naar binnen. Daar waar het vuurtje brandt.

Doelen behaald

Natuurlijk heb ik mezelf ook een aantal doelen gesteld aan het begin van het jaar 2017. Het glas erop geklonken en met frisse moed van start gegaan. Nu is het moment om vast te stellen of mijn doelen behaald zijn. Taterata… spannend muziekje…Yesss! De score is hoog. Allereerst ons belangrijkste gezamenlijke doel is dubbel en dwars gehaald: we wonen sinds maart in onze prachtige gebouwde droomcasa. Binnen en buiten is alles nu écht klaar. Twee jaar lang heeft alles in het teken gestaan van de bouw van het huis en alles wat daarbij komt kijken en dat in het Spaans. Nu is het tijd om ook daadwerkelijk te genieten van wat we met elkaar neergezet hebben.

de laatste maand
dit doel is absoluut behaald

Lekker bezig

Niet alleen ons eigen huis is klaar, ook de Bon Casita is helemaal up and running en klaar voor vakantieverhuur. We hebben zelfs al verschillende gasten mogen ontvangen het afgelopen jaar. Hier kan dus ook een groen vinkje achter gezet worden. Lekker bezig! In al mijn enthousiasme ben ik geneigd om verschillende dingen te doen. Niets mis mee, het is heerlijk om te doen waar je blij van wordt. Wel had met mezelf afgesproken om wat meer eenheid te brengen in de dingen die ik doe. Wandelcoaching, blogs schrijven, vakantieverhuur. Super blij ben ik dus met mijn website waarop jij nu bent, die ik gemaakt heb in toffe samenwerking met Bottlepostmedia. Alles bij elkaar op www.boncasita.com.

Hardlopen

Je snapt dat ik met een behoorlijk goed gevoel terug kijk zo in deze laatste maand van het jaar. Is er ook iets blijven liggen? Ja tuurlijk wel. Ik heb tot doel (niet alleen dit jaar) om 10 km te kunnen hardlopen. Op een of andere manier kom ik niet boven de 5 km. Of er treedt een blessure op, meestal mijn kuit of rug, of er gebeurt iets anders waardoor ik niet verder kom. Misschien is mijn lichaam er niet helemaal geschikt voor. Voor nu wordt ik wel altijd heel blij van mijn 5 km, dus die blijft gewoon op het program staan voor 2 tot 3 keer in de week. De marathon laat ik met liefde aan andere mensen over.

Nog eentje

Nog eentje dan, die niet behaald is en dus mee gaat naar 2018, is om mijn eigen tijd beter af te bakenen. Mijn tijd en ruimte innemen om mijn activiteiten verder te ontwikkelen. Dat is iets wat ik alleen maar zelf kan doen. Tijd nemen om te schrijven en mij door niets en niemand af te laten leiden. Komend jaar is er ook zeker meer rust om de focus op mijn eigen werk te hebben. Dan hoeft er geen bouwproces meer gecoördineerd te worden. Je ziet voor het komend jaar liggen er alweer doelen klaar. Voor nu is er nog een heel mooi gezamenlijk doel wat we gaan afronden dit jaar (en een stukje 2018 in): een mooie reis maken. Nieuw Zeeland is the place waar wij van een kerstdiner in de camper zullen genieten en waar wij als eerste op de wereldbol het nieuwe jaar in gaan knallen. Merry Xmas everybody and a happy new year!

Saludo y beso grande Ing xx

ps Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar, doe je dit ook op een speciale manier?

Deel dit op:

2 comments


Tonny

Mooi stukje weer. Inderdaad de tijd van het jaar om de balans op te maken. Iets wat ik ook jaarlijks doe. New Zealand!!! Staat ook op mijn wensenlijstje…Jullie alvast heel veel plezier daar!

december 7, 2017 (10:32) - Reply
Bon Casita

Gracias Ton!

december 7, 2017 (10:51) - Reply

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia