Loading...

De zomer is over, we zijn er bijna of toch niet helemaal?

Hier aan de kust, de Spaanse kust waar de zomer met een rotvaart is genoten

 

zomer voorbij

De thermometer geeft nog steeds een lekkere 30 graden aan. Helaas is de laatste week van de schoolvakantie nu écht aangebroken. De bouwvakkers pakken met frisse zin het gereedschap weer op. Voor de Spanjaard is de zomer voorbij. Na 3 jaar moet ik daar nog steeds aan wennen, vooral omdat het nog zo warm is. Dan is het toch gewoon nog zomer? Hier heerst een ongeschreven regel dat per 1 september is de zomer passé . Weet wel dat ik het 1e jaar al zo gek vond dat alle Spaanse moeders op de eerste schooldag een lange broek aan hadden. Terwijl wij nog compleet in zomer tenue een beetje uit de toon vielen.  Haartjes keurig gekapt, nageltjes gelakt, onberispelijke kleding,  een gemiddelde Spaanse moeder op de school van Indy. Ogenschijnlijk lijken ze weinig last te hebben van de warmte. Niets is minder waar, er is iets wat ze universeel doen, klagen over de warmte, que calor! Dan denk je hoezo je woont in Spanje, het is hier altijd warm dan raak je daar toch aan gewend? Uiteindelijk is het  gewoon een praatje ‘weer’ zoals wij dat ook kennen. Contact maken, gespreksonderwerp hebben, ‘het weer’ blijft een dankbaar sociaal lijmmiddel.

 

vakantiehuis Bon Casita

Onze zomervakantie is wat anders verlopen dan eerdere zomers. Gelukkig duurde het wel bijna 3 maanden, dat is toch wel een zegen van dit land hoor, die superlange schoolvakanties. Een drukke periode waarin alles een beetje door elkaar heen liep. Vooral ook omdat er om het huis nog allerlei bouwvakker gedoe was. Gelukkig namen die uiteindelijk ook twee weken dikverdiende vakantie. Ondertussen hebben wij heel veel bezoek gehad en hebben er verschillende gasten vakantie gevierd in ons vakantiehuis Bon Casita. Super spannend om de eerste vakantie gasten te mogen ontvangen. Hoe bevalt het huis, hoe slaapt het bed, werkt alles naar behoren, genieten ze?? En hoe bevalt het ons? Alle vragen kunnen we positief beantwoorden, alle gasten komen graag volgend jaar weer terug! Ze hebben genoten van het huis, het heerlijke zwembad, prachtige uitzicht naar zee, omringd door palmen. Late BBQs op het terras, lekker een fikkie stoken en marshmallows eten. Zoals een ultieme zomer kan zijn. Wij genieten van het gegeven dat iedereen geniet, dat dit mogelijk is bij ons.

vakantiehuis in Spanje
onze Bon Casita voor een heerlijke vakantie

op het wad

Natuurlijk waren wij eerlijk gezegd ook wel toe aan een beetje rust. Het afgelopen jaar heeft alles in het teken van het huis gestaan met alles wat daarbij komt kijken. We wonen nu 6 maanden in onze casa, een half jaar van constant werklui om ons heen. Plus alle lieve mensen die ons zijn komen bezoeken en die je toch ook een fijne tijd wil geven. Kortom we hadden een beetje tijd voor onszelf nodig. Kwam mooi uit dat mijn moeder een familiedag op een vissersboot op het wad heeft georganiseerd. Fantastische reden om een paar dagen naar NL te gaan. Man wat hebben we een topdag gehad! Met een vissersboot vanuit Den Oever het water op. De garnaaltjes, krabbetjes, kokkels, mosselen die met het net gevist werden, gingen direct de bakplaat op. Zo heerlijk vers en smaakvol heb ik het nog niet eerder gegeten. Zonnetje aan de hemel, temperatuur prima, het water bladstil, zeeziekte kon niemand te pakken krijgen. Iedereen blij van geest, zo’n dag dat alles klopt.

Fietsen

The day after hebben wij de boot naar Vlieland gepakt, toeristisch doen in de Nederlandse zomer. Voor mij in elk geval best lang geleden. Wat is heerlijker om even los te komen van alles dan naar een waddeneiland te gaan? Ook nog eens zonovergoten. Wat een geluksvogels zijn wij. Fietsen gehuurd vervolgens op het gemak het hele eiland rond getoerd. Ineens besef je dan dat je in Spanje niet meer fietst. Op je gewone fiets moet je hier namelijk van goede huize komen, vlak is anders. Maar een electro sportief model bike gaat er zeker binnenkort komen. Dan fietsen wij met alle gemak de bergen in, no problema. Waar waren we, o ja Vlieland. Wat ben je leuk!! Brede stranden, blauwe luchten, knerpende schelpenpaden, duinpannen, paarse heide, blonde koppies, uitgelaten families in vakantie stemming. De ferry die nieuwe ladingen brengt en weer mensen mee neemt die met mooie herinneringen het eiland weer verlaten. Een ‘zomer in Nederland’ scenario waar we een paar dagen een rol in speelden. Hier aan de kust.

zomer
onderweg op de ferry naar Vlieland dit juweel gespot

nazomer

Genoten in de hoogste versnelling, het hoofd weer leeg en vol met nieuwe energie weer terug in Spanje. Soms is een paar dagen doorbrengen in een ander scenario voldoende om er weer helemaal tegen aan te kunnen. Buitenom het huis zijn nu duidelijk de laatste loodjes aangebroken, hopelijk kunnen we over een paar weken afscheid nemen van inmiddels ‘onze’ bouwvakkers. Dan is alles écht van ons. Ook is er dan tijd om de verhuur van de Bon Casita echt goed op de rit te zetten. Heb wat leuke ideeën om verblijfsarrangementen aan te bieden gecombineerd met Healthy Walk&Talk. Er borrelen genoeg plannetjes, ik houd jullie op de hoogte. Deze laatste dagen van de vakantie doen wij gewoon nog alsof het volop zomer is en genieten we van strand, zee en zon. Heb je ook nog zin in nazomer om een paar zonnestralen mee te pakken? Vraag mij even via de mail naar  beschikbaarheid van Bon Casita. Heerlijk toch, wie doet je wat?

Saludo y beso grande Ing

zomer
gewoon zomer toch?

Deel dit op:

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia