Loading...

Leuke plekjes aan de Costa Blanca? Dit paradijsje mag je niet missen!

Op zoek naar bijzondere plekjes aan de Costa Blanca?

andere wereld

Hoe fijn kan het zijn om je af en toe eens in een andere wereld te wanen? Of je hier nu woont of met vakantie bent, bijzondere plekjes om te weten is altijd fijn. Gek genoeg vergeet ik zelf gewoon om er naar toe te gaan. Mijn BFF gelukkig niet, ‘Ing wanneer gaan we nou eens een keer naar die theetuin’, het lukt ons al drie jaar niet. Ze komt twee keer per jaar. Meestal is ze er in februari, dan is het paradijs gesloten, de afgelopen hot summers is het er gewoon nooit van gekomen. En nu een hete zomer zaterdagmiddag in augustus, kids vermaken zich met film kijken. (Pas de 3e film van vandaag, ja wie gaat er nou zwemmen als het zo warm is) Whatever, het is vakantie. Wij zien onze kans schoon, we gaan er op uit, thee drinken. We hebben heftigere tijden gekend.

bijzondere plekjes

jardin de los sentidos

Zoiets als de tuin van de gevoelens, of sensaties van kleur en geur, vrije invulling.  Nog voordat we hier 3 jaar geleden woonden had ik dit plekje tijdens mijn ontdekkingstocht gevonden. Ben er toen met een paar vriendinnen geweest. Waarom ik niet vaker ben geweest heeft er vooral ook mee te maken dat kinderen onder de 15 niet welkom zijn. Enigszins te begrijpen omdat het vooral een plek is om je terug te trekken en te relaxen. Dan zit je niet te wachten op rennende en schreeuwende kinderen. Maar er bestaan ook heel veel relaxte exemplaren die gewoon mee kunnen is mijn idee. De mijne kan soms door voor 15, binnenkort gaan we samen. Afijn de jardin de los sentidos is een botanische (thee) tuin, met tropische plantensoorten vanuit bijna de hele wereld. De overigens Nederlandse eigenaar vertelt graag het verhaal over het ontstaan hiervan. Maar goed daar moet je net zin in hebben.

andere wereld

Zodra je de houten toegangsdeur doorgaat stap je een andere wereld binnen. We worden verwelkomt door een aimabele chico die ons kort uitlegt hoe het hier werkt. De entrada is €7,50 pp, hiervoor heb je toegang tot de tuin inclusief taart en thee.  We dalen een houten trap af, er overvalt ons direct een relaxed gevoel. Rustig dalen we verder om ergens anders weer een stukje omhoog te gaan. Verscholen hoekjes en prieeltjes waar je kunt zitten om heerlijk weg te dromen. Nou zijn wij niet direct types die ons verdiepen in welke plantensoort we aantreffen of waar iets vandaan komt. We vinden het vooral gewoon mooi en wanen ons in de tropen of in Thailand. Bananenplanten, die ik echt zoo gaaf vind met enorm grote bladeren echt prachtig. Die wil ik dus echt ook in mijn tuin.

bijzondere plekjes

thee en taart

Na de wandeling door de tuin waar je natuurlijk zo lang over kan doen als je zelf wilt ( Je vindt genoeg mooie plekjes met bankjes of stoelen waar je even lekker kunt genieten van al het groen) is het tijd voor thee en taart. In een mooie lichte ruimte met een grote bar kun je keuze maken uit geurige soorten thee. Granizados van vers fruit en taarten met de smaken banaan, sinaasappel of amandel. Wij hebben lekker van alles wat genomen, waarom moeilijke keuzes maken. De Spaanse chicas achter de bar zijn vriendelijk en behulpzaam. Tijdens het wachten op de bestelling valt mijn oog op een geschreven papiertje waarop zeg maar de waarden van de tuin staan. De tuin is bedoeld om de ogen van mensen te openen en zicht te hebben voor de natuur in al zijn verschijningen. Het is bedoeld om in deze tijden van geweld en terreur een moment van vrede en rust te ervaren. Adem diep en deel en geniet deze momenten met vrienden of onbekenden. Wissel ideeën of gedachten uit en heb respect voor ieders ras of religie. Verlaat de tuin met een prettige smaak in je mond.  Aan het briefje te zien hangt het er al een tijdje. Maar hoe actueel zijn deze woorden nu weer met in gedachten Barcelona. De stad die de afgelopen dagen in het hart getroffen is. What a world…

bijzondere plekjes
het waarom van de jardin

 

Wij pakken ons dienblad met al het healthy, biologisch verantwoord lekkers en vinden een fijn plekje waar we neerstrijken. Perfecte plek om bij te praten, de boel eens te evalueren, plannen maken, slap kletsen, gieren van het lachen. Zoals je dat alleen met een vriendin kan. Muchas gracias Jardin los Sentidos voor een inspirerend stapje in een andere wereld. Hasta luego.

 

Adios Ing xx

 

 

 

 

 

Deel dit op:

1 comment


Jeanne Roovers

Hallo Ingeborg, bedankt voor je verhaal over Jardin de los Sentidos. Mijn oog valt er niet voor niks op, ik ga er zeker naar op zoek. Wij zijn voor maanden in Calpe, er komen vriendinnen, mijn zus komt, mijn kleinzoon komt……die zijn wel in voor een speurtocht naar iets moois. Gracias y besos

Jeanne Roovers.

augustus 23, 2017 (15:26) - Reply

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia