Loading...

Blijde verwachting!

Si, si, si ik ben weer back on blog!

Bedacht mij net dat we nu 4 weken in Altea la Vella zijn, onze nieuwe woonplaats. Dat laatste klinkt nog steeds wel een beetje gek hoor. Ben ik nu op vakantie in een tropisch uitziend resort of wonen we hier echt? Vakantie vieren en een beetje settelen, of settelen en een beetje vakantie vieren? Ben er nog niet achter. Al met al weinig tijd gevonden om mijn blog bij te houden, maar dat gaat weer helemaal goed komen hoor, leuk als je mee blijft lezen!

De weken die achter ons liggen zijn voorbij gevlogen. Onze spullen uit Nederland zijn gekomen en alles heeft een Spaans plekje gekregen. Het huis waar we in wonen huren we gemeubileerd en nu het is aangekleed met onze persoonlijke spullen wordt de casa langzamerhand van ‘ons’. Al zijn we niet echt binnen in het huis want het leven speelt zich grotendeels buiten af. Zo heerlijk als dat toch is, van s’ochtends vroeg tot laat in de avond buiten zijn. Gewoon de deur uit lopen in je fladder jurk en niet hoeven denken ‘of zal ik toch een vestje meenemen?’

Bij elkaar hebben we ook wel een paar weekjes bezoek van vrienden gehad, vooral heel gezellig met zijn allen de toerist uitgehangen. Mooie strandjes en baaitjes ontdekken en fijne tentjes aan zee om heerlijke paella te eten, wat een rijkdom.
En nu de afgelopen week zijn we eigenlijk voor het eerst met z’n drietjes geweest. Al is Simon gisteravond alweer naar Nederland vertrokken om te werken, dus gaat het échte leven nu ook wel een beetje beginnen. Voor Indy nog niet, de scholen beginnen hier pas op 3 september. Zal wel even vreemd zijn voor haar als maandag de scholen in Nederland gaan beginnen en ‘haar’ klas van start gaat zonder haar. Dan wordt pas echt duidelijk dat het leven vanaf nu anders zal gaan.

Voor Indy en haar nichtjes hebben we een Spaanse juf gevonden die nu in de vakantie hier thuis komt om les te geven. Twee keer in de week zijn ze fanatiek bezig met juf Nelly om Spaans te leren ter voorbereiding op het naar school gaan. Juf is zelf een Argentijnse en spreekt Spaans en een poco Engels, dus de dames worden in het diepe gegooid. En leuk dat ze het vinden, maken vrolijk hun huiswerk en dat in de vakantie!

En verder zijn we….in verwachting!! En het gaat al snel gebeuren ook, alles is in gereedheid gebracht. Als alles volgens plan loopt halen we vandaag een…puppy!! 
We hadden Indy beloofd dat als we in Spanje zouden wonen dat ze een hondje mag hebben. Ja dat is ze natuurlijk niet vergeten ;-). De achterliggende gedachte die we hierbij hebben is ook om voor Indy de emigratie naar Spanje wat makkelijker te laten verlopen. De aandacht van vooral het achterlaten van vriendinnetjes kan zo wat worden verschoven naar het zorgen voor een lief hondje. En het is ook leuk voor onze labrador Jonas om er een speelkameraadje bij te krijgen. Hoop tenminste dat Jonas er ook zo over denkt;-).

We hebben goede berichten over een asiel in La Nucia gehoord, ongeveer 20 km bij ons vandaan. Vorige week een kijkje gaan nemen daar. Vond het best confronterend hoor, zoveel hondjes! Gevonden op straat, in de steek gelaten door hun baasje, mishandelde hondjes.. Mooi om te zien dat er zoveel vrijwilligers zijn die zich er voor inzetten om de hondjes een beter leven te geven. En warm daar,pfff en een herrie natuurlijk van al dat geblaf. En ja hoe maak je dan een keuze... Kies je voor een ouder hondje die er heel schattig uitziet maar waar je het verleden niet van kent of voor een puppy met nog een redelijk blanco karakter?

Er waren zoveel lieve koppies die ons aankeken… Toch hebben we die dag nog geen hondje meegenomen. Eerst samen met Indy alle voor -en tegens van het hebben van een hondje op een rijtje gezet. Het betekent zeker in het begin, zo’n 6x per dag uitlaten, ook straks voordat Indy naar school gaat. In het begin missen we zeker een stukje vrijheid, het hondje kan niet al te lang alleen (samen met Jonas) thuis blijven. Niets is een probleem wordt mij verzekerd ? Ze heeft het er allemaal graag voor over! Zal mij die woorden zeker nog herinneren als ik straks beide honden aan het uitlaten ben..

Bench staat klaar met lekker kussen erin, puppy voer aanwezig, coole riem en speeltjes gekocht, overal is aan gedacht door Indy. De wekker is vanochtend vroeg gezet, volgens Indy om alvast aan het ‘uitlaat ritme‘ te wennen.
Nu het hondje nog uitzoeken en dat gaat vandaag gebeuren! Mij benieuwen welke pup ons hart steelt vandaag en wie er vanaf vandaag gezellig mee blaft hier in de casa!

Adios! Ing

Deel dit op:

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia