Loading...

Prepare for Landing!

Voor de laatste keer de deur achter mij dicht trekken in Schoorl, Bam!
De wielen van het vliegtuig die de landingsbaan op Alicante raken, Bam!

En nu een kleine week verder mijn blog weer oppakkend, zittend op mijn terras terwijl ik uitkijk over zee, met een laptop die nog wel heel erg moet wennen aan het Spaanse internet.

Na de emotionele rollercoast van de afgelopen weken proberen we eerst gewoon te ‘landen’ hier in Altea. Alles even laten bezinken…

De dag van ons vertrek uit Schoorl en uit Nederland was toch wel apart. Met een grote brok in mijn keel heb ik hardop afscheid genomen van ons huis en die prachtige boerderij bedankt voor de 7 gelukkige jaren die we daar hebben beleefd. Met ons gezin, vrienden en familie hebben we vele feestjes gevierd en dierbare momenten beleefd. Nu is het aan andere mensen om op die mooie plek te gaan genieten. Want op de valreep hebben we nog te horen gekregen dat ons huis voor een periode van 3 jaar is verhuurd. Wat een mazzel en zeker een zorg minder!

En dan voor de laatste keer de deurkruk in je handen om de deur écht achter je dicht te slaan, pffff! Hup gauw de auto in en met natte ogen grote uitzwaaiers naar de buurtjes geven en we zijn weg…!

Eenmaal op Schiphol tikt de tijd verder en proberen we het zo luchtig mogelijk te houden met het aanwezige lieve afscheidscomité. Maar hoe je het went of keert, bij een écht afscheid horen tranen. Dus natuurlijk hielden we het niet droog en konden we zo een aflevering van Hello Goodbye in, zwaaiend door de deuren richting douane!

Met mijn schoonzusje en de niñas het vliegtuig in en koers richting Spanje. We gaan dit emigratie avontuur met 2 gezinnen beleven, fijn ook om gezamenlijk de eerste stap te zetten. We wierpen elkaar veelbetekenende blikken toe terwijl het vliegtuig loskwam van Nederlandse bodem;we gaan!! Het Nederlandse land onder ons; hokjes, vlakjes, rechte lijnen, plat; daaaggg!

Vol van adrenaline lukt het niet om even de ogen dicht te doen, boekje lezen gaat ook niet. Even wat eten, drinken je kent het wel. En dan Prepare for Landing.. Bergtoppen, Middellandse Zee, smalle stroken strand vanuit de lucht. Handjes knijpen met Indy en dan raken de wielen de Spaanse grond, Bam, Spanje here we come!
Op de luchthaven Alicante staat ons welkomscomité; Simon en onze hond Jonas, heerlijk om elkaar weer te zien. Snel koffers in de auto en naar …huis!

De Champagne, bewaard voor een speciale gelegenheid, knallen we open! We proosten op de start van het volgende deel in ons leven. En op het heugelijke feit dat we ons huis in Schoorl op de valreep hebben verhuurd! Dat gaf een nog betere smaak aan de al heerlijke champagne.
Even ontladen en gezellig kletsen met zn drietjes en dan is het ruim na middernacht tijd om te gaan slapen. Indy de eerste nacht tussen ons in, beetje spannend vond ze het om gelijk alleen in haar nieuwe kamer te slapen. Alles op zijn tijd.

Wakker worden in ons nieuwe huis, een duik in het zwembad! Nou ja wat een luxe, daar valt toch wel aan te wennen ;-)? Heb het gevoel dat ik op vakantie ben in een luxe resort, de zon, het uitzicht op zee. Even in mijn arm knijpen hoor!
We hebben besloten dat we eerst ook gewoon op vakantie zijn, beetje rust kunnen we allemaal wel gebruiken. The Body en the Mind rustig laten acclimatiseren en dan zien we verder.

Het besef dat we ons écht gelukkig mogen prijzen komt later op de dag wanneer we horen dat er een vliegtuig vol met Nederlanders uit de lucht is geschoten! Wat een onvoorstelbare ramp, hier zijn geen woorden voor. Dit ga ik ook niet proberen, wordt er alleen maar stil van…

We blijven allemaal maar mensen die leven in het hier en nu, garantie voor de toekomst heeft niemand. Stil staan bij wat er eventueel allemaal met je kan gebeuren heeft ook totaal geen zin, want dan is genieten van het heden onmogelijk. Het is fijn als je in staat bent om jouw tijd op deze aardkloot zo prettig mogelijk door te brengen, daar kun je dankbaar voor zijn.

En zo zijn wij hier van start gegaan in Altea. Ook wij kunnen alleen maar een voorstelling maken over hoe ons leven hier de komende tijd gaat verlopen. Alles is nieuw, alles ligt open en het is aan ons om dat in te vullen en om er iets moois van te gaan maken!

Hasta la próxima! Ing

Deel dit op:

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia