Loading...

De knoop is door: we verhuizen naar Spanje!

Verhuizen naar Spanje, hoe kom je erbij?

In het buitenland wonen spreekt vaak tot de verbeelding. Ik vertrek, Het Roer Om zijn TV programma’s waar mensen graag naar kijken en bij wegdromen. Stiekem ook genieten van andermans leed. Heerlijk vanaf de bank roepen dat jij het toch allemaal écht wel anders zou doen, beter natuurlijk!

Als ik bij mezelf terug ga weet ik niet eens hoe lang ik al zeg dat ik graag in het buitenland wil wonen. Lees: zon, zee, mediterraanse leef– en geniet-klimaat. Het is in elk geval een wens die al jaren binnen in mij borrelt en met regelmaat weer bovenkomt. En nu gaat het gewoon gebeuren! We blijven niet praten, we gaan doen! Praten, praten, voors- en tegens bedenken, daar kun je eindeloos mee door blijven gaan. Moet zeggen dat ik daar ook goed in ben, maar ik heb een man die daarin totally different is. Die gaat graag over tot actie! En laat ik nou van actie houden ?

Grote keuzes

Er zijn altijd een paar dingen geweest die mij tegen hielden om de stap te maken: Indy zou als enig kind met ons mee gaan, zonder een broertje of zusje van ongeveer dezelfde leeftijd waar ze steun aan kan hebben. Dat wilde ik haar niet aandoen, alleen naar een nieuwe school in een vreemd enmet een andere taal etc. etc. En…ons prachtige huis in Schoorl, een huis met een verhaal en wat we zelf met bloed, zweet en zonder tranen hebben gebouwd, waar we zo gelukkig zijn! Dat kun je toch niet zomaar wegdoen?

Afgelopen september waren wij in Suriname met de familie van Indy en kwamen we in een mooi gesprek met Guno. Hij heeft ons daarin iets heel belangrijks meegegeven zonder het zelf te weten. Toen was er ook nog geen sprake van deze beslissing. GROTE keuzes die je maakt in je leven, dus kiezen tussen voor jou hele belangrijke dingen gaan nooit zonder PIJN. Het is onvermijdelijk dat je iets los moet laten wat je heel erg aan je hart ligt en dat geeft pijn…

Wat heeft mij dan over de streep getrokken?

We gaan niet alleen met ons 3tjes, we gaan samen met de broer van Simon en zijn gezin! Dat is natuurlijk best uniek, met 2 gezinnen de stap maken om naar Spanje te verhuizen. Nu staat Indy er niet alleen voor in Spanje, ze gaat samen met haar nichtjes naar school en het nieuwe avontuur aan! Mijn grootste zorg wat Indy betreft is daarmee weg, zo fijn!

Huis? Staat in de verkoop!! Daar ben ik echt wel een beetje misselijk van geweest. Duidelijk werd als we naar Spanje willen, moeten we het huis verkopen, we kunnen niet alles aanhouden. Je moet dingen laten om andere dingen te krijgen, that’s how it works!

Post er even een plaatje bij hoor, dan snap je het! Het is een proces en tijdens dat proces merk je dat je op een andere manier gaat kijken en voelen. Langzaam kon ik een soort afstand nemen van het huis, uiteindelijk zijn het ook gewoon stenen. Een thuis kun je ook op veel andere plekken maken dat heeft niets te maken met hoe mooi je huis is maar vooral met wie erin wonen. Het liefst zou ik het natuurlijk gewoon meenemen en in Spanje neerzetten.

Mijn grootste hobbels heb ik genomen: Indy vertellen dat we gaan emigreren, bord in de tuin en daarmee ‘wereldkundig’ maken van wat we gaan doen: weg uit Nederland. Dit waren dagen van mucho, mucho adrenaline!!!!!!! Je weet in elk geval dat je LEEFT en dat gevoel heb ik graag.

En wel hierom:

 – leven in de zon!
– buiten leven
– andere manier van leven, minder stress
– beter voor gezondheid van Simon
– avontuur maken!
– het leven gaat al snel genoeg, ook als je niets doet

Nu nog hebben we de leeftijd en de energie om een grote stap in ons leven te maken en iets nieuws op te bouwen.

En vooral niet wanneer we oud en grijs zijn tegen elkaar zeggen: we hadden zo graag eens in het buitenland willen wonen, maar we hebben het niet gedaan.

Van dat idee raak ik bij voorbaat al gefrustreerd…

Hasta la próxima! Ing

Deel dit op:

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia