Loading...

Nederland-Spanje

Nagenieten van een waanzinnige avond! Want waanzinnig was het, de wedstrijd Nederland-Spanje! Een bizarre wending in een wedstrijd waar maar weinig mensen vooraf écht vertrouwen in hadden. En met een paar ballen die weergaloos in de touwen worden geschoten is heel Nederland weer één oranje legioen. Blijdschap en saamhorigheid voeren in ruim een uur tijd de boventoon in het hele land. Het was schitterend, fantastisch, meeslepend en een cadeautje voor de hele bevolking.

En hoe toepasselijk in deze ambiance Nederland-Spanje begon ik aan de ‘aftrap van mijn afscheidstournee’ zoals een vriendin het noemde. Een laatste etentje met mijn tennismaatjes. Merk dat ik het lastig vind om het woord afscheid te gebruiken dus dat woord hebben we gewoon geschrapt. Maar goed we kunnen natuurlijk niet ontkennen dat ik wegga, dus moest ik er toch even aan geloven. Lieve woorden van lieve meiden en een cadeaubon van mijn lievelingswinkel in Schoorl L’Etoile!

Wat een gezelligheid in de Honky Tonk, al onze kids kwamen helemaal uitgedost in oranje ook mee voetbal kijken op het grote scherm.

Eerste doelpunt vergeten we even maar daarna brak het natuurlijk helemaal los. Gekkenhuis! Daarna smaakten de wijntjes natuurlijk extra lekker. Mijn redding was dat Indy toch liever thuis wilde slapen in plaats van bij haar vriendinnetje, dus werd het niet te laat. Bij sommige van de andere dames is het wat anders gelopen haha!

Gisteravond in bed heb ik het boekje nog even gelezen dat ze voor me gemaakt hebben. Kort hebben de dames er iets in geschreven voor mij. Even snotteren natuurlijk…Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar toch de komende maand echt wel een beetje tegenop zie. Zowel Indy als wijzelf zullen best nog wel wat voor de kiezen krijgen zegt mijn gevoel. Valium slikken of gewoon maar laten gebeuren? Jajaaa natuurlijk het laatste;-).

Uiteindelijk zijn we gewoon onwijze geluksvogels! We hebben een heerlijk leven en nu gaan we ook nog eens een stap maken naar een ander soort leven. Een leven in de zon.
Toch kan mij af en toe het gevoel bekruipen zo van wanneer gaat het mis.. Als je zo gelukkig leeft dan kan dat bijna niet zo blijven. Dat is geen gevoel om lang in te blijven hangen want dat is zinloos. Ik probeer zoveel mogelijk in het hier en nu te leven en daarvan te genieten. Verder hebben we op de meeste dingen in het leven niet zoveel invloed. We hebben geen invloed op wat andere mensen doen of op ongeluk of ziekte. Het enige waar we wel invloed op hebben zijn onze gedachten. Hoe beoordelen we een situatie en hoe denken we hierover.

Heb van iemand een boekje gekregen over het beïnvloeden van negatieve gedachten en hoe je dat om kunt buigen. Het heet “prutsen voor gevorderden”. Daar wordt ik nieuwsgierig van. Met als ondertitel:

Insanity is doing the same things over and over again, and expecting a different outcome

Het is dus wijs om het af en toe eens over een ander boeg te gooien, een nieuwe strategie te kiezen in je aanpak. Vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan, een mens zit vast in zijn patronen. Die patronen zijn ontstaan in de kindertijd toen je moest leren om met iets om te gaan en de wereld te leren snappen. In je volwassen leven merk je dat die patronen van vroeger niet meer bij je passen. Je wilt dit doorbreken maar soms weet je niet helemaal hoe..
Zware ‘kost’ nog even zo op de zaterdagavond. Het zal met de euforie van gister te maken hebben, nu weer even tot bezinning komen.

Waar het op neer komt dat dit dunne boekje mij toch geïnspireerd heeft en mooi aansluit bij wat ik doen in mijn online- en wandelcoaching trajecten. Daar heb ik het nog niet echt met jullie over gehad. Daarover volgt later vast meer maar natuurlijk als je geïnteresseerd bent neem dan een kijkje op mijn website http://www.makechange4life.nl .

Voor wat betreft mijn online coaching activiteiten maakt het natuurlijk niet uit van waaruit ik dit ga doen. Leve het internet! Het wandelcoaching wil ik gaan voortzetten in Spanje. Heb al een paar mooie gebieden in gedachten om dit te gaan doen. Dit gecombineerd in een arrangement met biologisch Spaanse gerechten en verblijf in een bijzondere lokatie. Je ziet, ideeën genoeg voor de toekomst!

Buenas noches! Ing

 

Deel dit op:

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia