Loading...

Signora’s in Spanje

Na een reis met de nodige hobbels zijn we er. Met 3 vriendinnen naar onze Spaanse casa voor een lang weekend! De heenreis werd een hilarische race tegen de klok naar vliegveld Eindhoven. Vergeten paspoorten, files, een verkeerd gereserveerde parkeerplaats te ver van het vliegveld. Boardingtime begon toch wel dichterbij te komen en wij stonden nog ergens op een parkeerterrein op een shuttle bus te wachten. Hmmm en nu? Actie! Er stonden een paar slungelige parkeerjongens bij waar we geen oplossing van hoefden te verwachten. Aha er leek 1 wat vlottere bij. “Hup jij rijdt met ons mee en wijst ons de kortste route naar het vliegveld en dan rijd jij de auto weer terug naar het parkeerterrein”. Voor de onvervalste, Brabantse Rikkert geen probleem om bij vier half hysterische wijven in de auto te stappen. Gas op de plank! Rikkert is koerier van beroep, kent de weg goed en dirigeerde mij door het inmiddels mega drukke verkeer. “Hier naar links, sneller, dan kun je nog net voor die vrachtwagen langs, dan gelijk naar rechts en gasss!”Je rijdt best aardig voor een vrouw zegt hij, whahaha

Heerlijk even een paar dagen Spanje en heel fijn om aan mijn vriendinnen te laten zien waar ik straks mijn leven leef. Voor de 2e keer ben ik nu in dit huis en ik merk het voelt toch al een beetje “thuis”. We hebben dit huis gehuurd in eerste instantie voor een jaar. Het komende jaar willen we vooral gebruiken om de omgeving en de mooie plekjes te leren kennen. En wie weet waar we dan nog tegen aan lopen. Nu denk ik van ‘mooier dan waar we nu gaan wonen kan bijna niet’, wat een super plek! Het is altijd een grote wens van mij geweest om in een warm land te wonen en dan ergens met uitzicht op zee. En dat hebben we nu, wat een luxe! S’morgens wakker worden en dan in de verte de zee zien glinsteren in het zonlicht, dat maakt blij!

En wat hebben we een leuke plekjes gevonden, juweeltjes! Voor dit weekend had ik een paar dingen op mn lijstje staan die ik graag wilde doen.
Tijdens het googelen kwam ik terecht bij een biologische theetuin; Jardin de los Sentidos. Wat enig en weer eens wat anders dan de playa. En echt iets om met vriendinnen te doen, goeie plek om bij te kletsen en weer up to date raken met elkaars leven.

Nederlanders aan de Costa Blanca
Jardin de los Sentidos

Wat een pracht, adembenemend mooi! De tuin is aangelegd door een Nederlandse man, die dit stukje grond sinds 26 jaar in bezit heeft. Er zijn bomen en planten uit 5 continenten, die hier vanwege het stukje microklimaat heel goed groeien. Er is een wandelroute aangelegd door de tuin, met heerlijke plekjes om even te zitten en je te verwonderen over dit mooie stukje natuur. Het voelt als een wandeling door tropisch regenwoud. Aan het einde van de wandeling is er keuze uit vele soorten biologische thee en verschillende zelfgemaakte taarten. Moeilijk kiezen, te lekker, van alles een stukje dan maar, heerlijk! Daarna tijd om te relaxen in de verschillende hangmatten, jezelf wanend in Bali of Thailand. Wat een aanrader en als je in de buurt bent, zeker doen! Er is zelfs een klein hotelletje bij met 3 kamers. En binnenkort ook Yoga lessen en andere spirituele activiteiten voor de liefhebber.

 

Lekker relaxen

La comida! Lekker eten! Een gemengde paëlla met vlees en verse vis. Een tafeltje pal aan de blauwe zee, koel glas witte wijn in de hand en dat is dan lunch! Dit is meer dan genieten..wat een rijkdom. Zo blij dat we dit tentje hebben gevonden. Eerder dit jaar kwam ik er al eens langs en zag daar vooral Spanjaarden heerlijk zitten eten. Daar moet ik zijn dacht ik. Gelukkig klopte het helemaal met wat ik ervan voorgesteld had, heb mijn favo tentje gevonden: El Cangre.

Mijn rol als gids/reisleider/chauffeur is even wennen maar langzamerhand kom ik er in. De vorige keren dat we hier zijn geweest hebben we al veel rondgereden, dus weet al een beetje de weg. En wat is er leuker dan mijn vriendinnetjes de mooie plekjes te laten zien zodat ze ook echt snappen waarom we juist hier gaan wonen.

 

Next stop: Guadelest, dit stadje ligt op een berg en is echt een toeristische trekpleister, daarom niet minder de moeite waard ;-). Het bijna 1000 jaar oude dorp is prachtig geïntegreerd in de rotsen en heeft werkelijk schitterend uitzicht op een bijna felblauw stuwmeer. De rit er naartoe is al een belevenis op zich, een slingerende weg hoog de bergen in, voor de mensen met een zwakkere maag een mooie uitdaging ;-).

Ondertussen draaien mijn hersenen toch wel op volle toeren. Hier een beetje vakantie vieren en de toerist uithangen wetende dat er thuis in NL nog zoveel te doen is voelt toch een beetje dubbel. De komende week zit al volledig volgepland met als hoogtepunt dat mijn allerliefste vriendinnetje vrijdag gaat trouwen en waar ik getuige mag zijn! Ik mag gewoon mijn handtekening onder haar geluk zetten, wat een eer. Wel de bedoeling dat ik er natuurlijk feestelijk uitzie die dag. Nice dress, nice shoes, nice hair, nice nails, nice face, nice presents, nice speech. Wanneer ging ik dat ook alweer regelen? Gewoon de komende week toch ha, ha! Mañana….

Rustig door je buik blijven ademen…

Saludos, Ing

 

Deel dit op:

1 comment


Bijzondere plekjes aan de Costa Blanca, de verborgen parels, local tips

[…] geleden woonden had ik dit plekje tijdens mijn ontdekkingstocht gevonden. Ben er toen met een paar vriendinnen geweest. Waarom ik niet vaker ben geweest heeft er vooral ook mee te maken dat kinderen onder de 15 […]

augustus 23, 2017 (11:51) - Reply

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia