Loading...

Walk in the Mind

Gedachten en inspiratie tijdens het lopen.

Blijven liggen of toch opstaan? Het ligt wel héél lekker hoor en ach ik mag het zelf weten. Ondertussen gaat mijn brein aan de slag met alle voors -en tegens van uitslapen of opstaan. Kansloos, opstaan dus!
Van besluiteloosheid naar vastberadenheid, dat is vast de weegschaal in mij. Sportbroek, gympen, snel een banaantje, mobiel-oortjes-playlist check! Hup naar buiten, het Spaanse zonnetje in met vandaag een soort Nederlands dun briesje.
Te beginnen met een vals klimmetje en dan in lekker tempo de berg afrennen met op links zeezicht. Beneden een stukje het dorp door en dan m’n inmiddels vaste weggetje in. Citroen – en sinaasappelbomen en hier en daar een amandelboom die aarzelend in de bloesem komt. Wat een decor, zeg nou zelf prachtig toch?

wandelcoaching costa blanca

Dat rondje rennen in de ochtend geeft zo’n boost van energie voor de rest van de dag. Wanneer ik twijfel om te gaan is dat het gene wat mij over de streep trekt; het heerlijke gevoel achteraf.
Niet dat het altijd even makkelijk gaat, het is vooral een psychologisch dingetje dat rennen. Het is fijnst is wanneer je niet tégen jezelf loopt maar in een fijne gedachten flow terecht komt.

Zo verscheen vandaag het woord familie voor mijn ogen. Iedereen heeft familie, veel of weinig, hecht of afstandelijk, ver of dichtbij. Er is altijd wel een familieverhaal te vertellen in welke vorm dan ook. Liefde, verdriet, vrolijkheid,rouw, depressie, drama, biologisch of juist niet. Alle emotionele etiketten die je bedenkt kun je op familie ‘plakken’. Sommige mensen kunnen niet zonder hun familie en doen het liefst alles samen. Anderen hangen weer het credo aan; vrienden zijn de familie die je kiest en kunnen niet veel met het eigen biologische clubje.

In veel gevallen is het mooi om te zien en ervaren hoe het onzichtbare DNA ervoor zorgt dat er altijd aansluiting te vinden is. Zelfs wanneer mensen elkaar om wat voor reden dan ook vele jaren niet hebben gezien, kunnen de draad weer oppakken waar ze zijn gebleven. Vergevingsgezindheid speelt daarin natuurlijk een belangrijke rol als er sprake is van conflicten.

De oom die op zoek ging naar zichzelf, de puber die jarenlang tegen alles heeft aangetrapt, de dochter met de verkeerde partnerkeuze. Legio redenen om je familie op een zijspoor te zetten. Na bezinning weer terugkomen op het nest, voelen dat je welkom bent, no matter what.
Anders dan bij veel vriendschappen kun je bij familie altijd terugvallen op iets gemeenschappelijks. Een vriendschap of relatie groeit uit elkaar als er weinig gemeenschappelijke delers meer zijn.
Binnen een familie is altijd ergens wel herkenning van elkaar positief of negatief.

En zo liep ik lekker door…

Ondertussen luisterend naar en de boodschap verwerken dat..mijn hero David Bowie gisteren is overleden..

Chchchchanges…..

Saludo Ing

ps behoefte om je hart eens te luchten en jouw familieverhaal te vertellen?

Boek nu een Healthy Walk & Talk of vertel online je verhaal

Deel dit op:

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia