Loading...

Ticket naar Geluk

Op de vraag wat iemand belangrijk vindt in het leven of zou graag zou willen bereiken, dan is het vaak: Gelukkig Zijn.

Ben je dan altijd Gelukkig?
Zijn het Geluksmomenten?
Of heb je gewoon Geluk?

Iedereen geeft hier op zijn eigen manier invulling aan. Wel is het handig om te weten hoe dit voor jezelf werkt dan weet je namelijk wanneer het zover is en ga je niet per ‘ongeluk’ aan je ‘geluk’ voorbij.
Zelf houd ik het vooral op geluksmomenten, waarvan er soms een heleboel achter elkaar komen. Ben je zomaar ineens 48 uur of meer gelukkig ;-). Constant ‘geluk’ vind ik een beetje ongeloofwaardig. In de basis een positief gevoel hebben daar geloof ik zeker in. Geluk zie ik meer als een extraatje.

Het kan zijn dat je een enorme goede dag hebt, alles zit mee, je werk gaat vlot, contacten met anderen lopen soepel, je hebt veel geduld met alles. Een heerlijk voldaan gevoel aan het einde van de dag. Doe mij morgen weer zo’n dag denk je dan! Bij het wakker worden de next day voel je gelijk dat het ‘anders’ voelt.. Hmmm niets van aantrekken, gewoon weer even het gevoel oppakken denk je dan! Toch weet je ‘het gaat hem niet worden vandaag’. Waar zit dat nou toch in, alles lijkt nog hetzelfde als gister toch? Er zal vast wel een of andere wetenschappelijke, ingewikkelde, bio-ritmische verklaring voor te geven zijn. Inmiddels weet ik, het gaat ook weer voorbij, niet te zwaar aan tillen. Gewoon een seintje van je hormonen om je te laten weten dat ze er nog zijn ;-).

Word je van emigreren naar een ander land gelukkiger? Is het een beweegreden van mensen om te emigreren; Gelukkig worden? Of Gelukkiger worden? Het speelt vaak wel mee.
Emigreren is een keuze, een grote stap. Stappen voorwaarts zetten vanuit een positief gevoel vergroot de kans van slagen voor het vestigen in het buitenland.
Vertrekken vanuit negativiteit en een gevoel van niet gelukkig zijn geeft geen garantie dat je in het land van je keuze wel ineens gelukkig bent. Je neemt jezelf altijd mee, waar je ook gaat. Persoonlijke problemen of onverwerkte emoties verdwijnen niet als sneeuw voor die heerlijke zon. Zou wel makkelijk zijn hè ;-)?

In eerdere blogs heb ik al verteld dat wij in Nederland een heel fijn leven hadden, heerlijk huis, prachtige omgeving. Lieve vrienden, familie en heel veel gezelligheid.
Bij ons begon de laatste tijd wel het gevoel te komen van ‘we willen nog een beetje avontuur maken’. De tijd verstrijkt zo snel en in het buitenland wonen is altijd een wens geweest. Straks zijn we 80 en zeggen we zittend op de bank; ‘waren we maar gegaan’.

We zijn gegaan ;-)! Inmiddels heb ik al zoveel geluksmomentjes meegemaakt. Regelmatig heb ik dus een gelukzalig gevoel en prijs ik mezelf enorm ‘gelukkig’. Kan zo vaak onder de indruk zijn van het gebergte dat zich scherp aftekent in de lucht, de zee die elke dag wel een andere kleur blauw lijkt te zijn. En als gezin breng je meer tijd met elkaar door en gaat het heel relaxed allemaal.

wandelcoaching SpanjeOp mijn blogs heb ik verschillende reacties gehad van lezers (zo leuk is dat, dank daarvoor). Veel van jullie herkennen er iets in.
Ben ook erg benieuwd wat voor jullie een reden is geweest om de stap naar het buitenland te maken.
Wat is er vooral meegevallen en wat valt er (stiekem) een beetje tegen en vind je moeilijk om mee om te gaan?

Heb je een persoonlijk verhaal en wil je dat graag kwijt en begrijpelijk niet met iedereen delen kun je dit mailen naar info@makechange4life.nl 
Het is voor mij op deze manier ook een gelegenheid om te inventariseren of er (gemeenschappelijke) behoeftes of vragen liggen waaraan ik als coach eens aandacht kan besteden in mijn blog. Wil je meer weten over mijn werk als coach, neem dan een kijkje op makechange4life.nl

Wens jullie veel geluksmomentjes, fijne dag nog!

Saludos! Ing

Deel dit op:

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia