Loading...

Afscheid nemen bestaat niet

Ik kan heel goed wijn drinken en daarbij ook goed roken, knap hè? Gelukkig kan ik ook goed hardlopen, vanochtend de dag begonnen met 5 kilometer. Dat is zo’n fijn begin van de dag! Het maakt mijn hoofd leeg en geeft mij energie en inspiratie. En het brengt de boel weer een beetje in balans, ben tenslotte niet voor niets een Weegschaal. Zonder muziek geen hardlopen, heb muziek in mijn oren er écht bij nodig. Naar mijn eigen gehijg luisteren werkt niet bepaald motiverend dus liever een koptelefoon met musica!

Rennend in de vroegte langs de bosrand in het ontwakende Schoorl kwam John Legend mijn oren binnen met All of Me. Zo die kwam binnen! Verder rennend met de tranen in mijn ogen. Het bracht me terug naar 2 weken geleden op het strand van Texel waar mijn liefste vriendinnetje trouwde. Een dag waarop alles klopte. Strakblauwe hemel, romantische ceremonie op het strand, een dag van liefde! All of Me werd er prachtig live bij gezongen door zangeres Saskia. Tearjerker!

Denkend aan hoe wij al jarenlang vriendin zijn (30!) en allebei onze plek gevonden hebben. Na veel liefdes hebben we beide DE liefde gevonden en zijn we moeder geworden en kunnen we zeggen dat we gelukkig zijn. We hebben een leven gecreëerd dat we jaren geleden niet hadden kunnen voorspellen. Wat zal ik haar missen ging er door me heen. Zij die mij zo goed kent, mij begrijpt, mij niet veroordeeld, mij steunt en motiveert en waar ik zoveel mee gedeeld heb. Wetende dat zelfs nu ik weg ga, wij altijd in elkaars leven blijven. Dat ging er dus allemaal even door me heen, vandaar de traantjes.

Bij afscheid nemen hoort ook terug kijken en bepaalde zaken in (her)overweging nemen. We weten wat we hier hebben, we weten wat we hier achter laten. Ook weten we dat we iets terug krijgen, alleen kunnen we nog niet goed invullen wat dat zal zijn. Gewoon maar laten gebeuren dat is hoe ik daar in sta. Terugkijken doe je ook niet alleen bij afscheid nemen het hoort ook bij deze levensfase waar we nu in zijn. Met 45 jaar ben je toch wel op de helft van je leven; wat heb ik gedaan en wat wil ik nog? Wat hebben al mijn ervaringen op gebied van liefde, familie, vriendschap, studie en werk mij geleerd? Zou sommige dingen misschien wat anders hebben aangepakt, maar heb nergens spijt van. Ben nu klaar voor een nieuwe wending in mijn leven en heb er echt zin in. Spanje here we come!

Het is nu écht aftellen geblazen, vandaag precies een maand voor vertrek! Eind juni komt de verhuiswagen dus dan gaan er alvast spullen richting Spanje. Alle overtollige spullen zijn en verkocht én naar de vuilstort gebracht. Dat betekent: overzicht. De dozen die we inpakken zetten we in de schuur, we lijken zowaar een systeem te hebben ;-). De lidmaatschappen en abonnementen zijn opgezegd. En dan komt er steeds toch van alles tussendoor waar je nog niet niet aan gedacht hebt. En telkens besef je dan, o ja we gaan echt weg.

Wat overheerst is; we hebben zin in ons toekomstige leven in Spanje! Ook Indy gaat er nu ook naar uit zien en dat is wel heel fijn. Het feit dat ze nu goed weet waar we gaan wonen en waar ze naar school zal gaan maakt het allemaal duidelijker voor haar. Als we straks aankomen in onze nieuwe casa kunnen we starten met ons plekje “eigen” maken. Gelukkig hoeven we niet veel aan het huis te doen. Alle onze meegebrachte spullen een plekje geven en een persoonlijke touch aan de inrichting geven en dan is het ‘ons’! En dan gaan we eerst ook heerlijk vakantie vieren en de mooie plekjes aan de Costa ontdekken. Als er iemand nog leuke tips heeft??

Voor het zover is staat er hier nog wel heel wat te gebeuren. Volgend week al is ons Viva España feest, waar we met vrienden en familie gaan toosten op ons nieuwe avontuur!
Keep u posted.

Adios, Ing

 

 

Deel dit op:

Leave a Comment


Volg mij op Socialmedia